Lietuvos kariuomenė
 
Grįžti į pradinįSvetainės medis English Neįgaliesiems

 

 

linkas ministerija 

Aktyviojo rezervo garbės kario ženklas

Aktyviojo rezervo garbės kario ženklas

 

Aktyviojo rezervo garbės kario ženklas (toliau - Garbės ženklas) yra Lietuvos kariuomenės pajėgų lygmens ženklas, kuris įteikiamas aktyviojo rezervo kariams, krašto apsaugos ministro nustatyta tvarka ir sąlygomis suteikus Aktyviojo rezervo garbės kario vardą.

Garbės ženklas atimamas, kai atimamas asmens Aktyviojo rezervo garbės kario vardas.

 

Garbės ženklo aprašymas:

Garbės ženklas yra ovalo formos, dviejų plokštuminių elementų. Pagrindas - geltono metalo šešių ąžuolų lapų su gilėmis vainikas. Viršutinis elementas - traukiamas iš makščių kalavijas. Kalavijo rankena ir makštys geltono metalo, ašmenys - plieno spalvos metalo.

Garbės ženklo matmenys: plotis - 32 mm, aukštis - 38 mm, storis - 3 mm.

Garbės ženklo antrojoje pusėje yra numeris ir sraigtelis, reikalingas ženklui pritvirtinti prie kasdieninio uniforminio kostiumo dešinėje krūtinės pusėje, virš antkišenio, ties atskaitos linijos viduriu. Garbės ženklų numeracija pradedama nuo Nr. 0001.

 

Garbės ženklo miniatiūros aprašymas:

Garbės ženklo miniatiūra yra ovalo formos, dviejų plokštuminių elementų. Pagrindas - geltono metalo šešių ąžuolų lapų su gilėmis vainikas. Viršutinis elementas - traukiamas iš makščių kalavijas. Kalavijo rankena ir makštys geltono metalo, ašmenys - plieno spalvos metalo.

Garbės ženklo miniatiūros matmenys: plotis - 14 mm, aukštis - 17 mm, storis - 1,5 mm.

Garbės ženklo miniatiūros antrojoje pusėje yra 29 mm ilgio adatėlė su 6 įvijomis.

 

Garbės ženklo pakaitalo aprašymas:

Siuvinėtas ženklas įkomponuotas į stačiakampį. Garbės ženklo pakaitalo grafinis atvaizdas - juodos arba tamsiai rudos, stačiakampio dugnas - žalios (chaki) arba smelio spalvų, priklausomai nuo lauko uniformos spalvų.

Garbės ženklo pakaitalo matmenys: plotis - 35 mm., aukštis - 41 mm.

 facebooktwitterinstagram youtube 
 

 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Informacija atnaujinta 2014-05-08
Sprendimas: Fresh Media